STIRI Siria | Kurzii si extremistii ISIS se lupta la granita cu Turcia

Rapoartele care provin din Siria indica faptul ca luptatorii kurzi lupta împotriva militiilor ISIS (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Observatorul sirian pentru drepturile omului a declarat recent că, in prezent, au loc lupte intense în Kobane – un oraș sirian nordic, situat la granita cu Turcia, pe care kurzii il văd ca parte a Kurdistanului. Pentru moment, (Ain al-Arab) Kobane, conform rapoartelor, pare a fi din nou sub controlul kurd.

Wladimir Van Wilgenburg este un redactor al publicatiei Al Monitor, din Kurdistan. El a povestit pentru radioul Vocea Rusiei:

“Orașul Ain al-Arab (Kobane, în limba kurdă), din apropiere de granița cu Turcia, a fost asediat de către militanții ISIS, luni de zile. Dupa ce ISIS, grupul jihadist, a cucerit provinciile sunnite din Irak – în special Mosulul – a primit un lot de arme americane și a transportat armele in Siria”.

“În Siria, grupul jihadist ISIS încearcă, de asemenea, să obtina mai mult teritoriu și, astfel, au atacat guvernul sirian și pe kurzii din Kobane și au sporit operațiunile de acolo împotriva kurzilor.

Dar acum, după ce kurzii au primit întăriri de la cei din Turcia, ei au fost capabili să-i împingă pe militanții ISIS înapoi din orașul Kobane, care este în întregime înconjurat de grupuri jihadiste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.