STIRI Politica | Serbia nu poate defaima poporul rus, oricat de mari ar fi costurile!

Cei 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial au fost marcati si la cimitirul rus, reconstruit cu titlul Necropola Ruseasca din Belgrad, ieri, printr-o slujba de pomenire a victimelor, la care au participat oficiali și reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Sârbe și ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Irineu (foto), al Bisericii Ortodoxe Sârbe, a oficiat o slujba in cinstea soldaților căzuți în lupta, la capela din Iver, in cimitirul belgradean Novo Groblje. In discursul sau, acesta a amintit, conform agentiei Tanjug, despre “eroii curajosi care au venit din Rusia în țară sârbă, pentru a-si ajuta frații în lupta împotriva răului”.

“Ne-au îndatorat cu dragostea lor și sacrificiul lor, pentru totdeauna și, astfel, au consolidat legăturile noastre din perioada Sfantului Sava (primul arhiepiscop sârb și profesor), iar legăturile nu au mai fost niciodată întrerupte”, a spus Patriarhul.

“Noi respectăm și prețuim iubirea și jertfa acelei zile, acum când se fac eforturi deosebite, exercitate asupra Serbiei, pentru a arunca o umbră asupra poporului rus. Noi nu putem face asta, indiferent de costuri”, a spus Irineu.

“Serbia are o intelegere profunda pentru Europa, de a cărei parte consideră ea însăși ca trebuie sa fie, dar face parte în primul rând din familia natiunilor slave, care ii include, de asemenea, pe frații noștri ruși și puternica și glorioasa Federație Rusă”, a remarcat Irineu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.