STIRI Rusia | Putin avertizeaza: Violenta naste violenta!

Președintele Vladimir Putin a participat la dezvelirea unui monument al eroilor din Primul Război Mondial, ieri, in Moscova.

Vorbind cu aceasta ocazie, Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu este vorba doar despre un monument pentru cei care au căzut, ci si de un avertisment pentru noi toți, că lumea este un loc fragil. Lecțiile Primului Razboi Mondial sunt o amintire pentru ceea ce se intampla atunci cand agresiunea și ambiția prevalează asupra bunului simț, a spus el într-un discurs profund simbolic, amestecand trecutul cu prezentul.

Ceremonia a fost unul dintre evenimentele-cheie in marcarea celor 100 de ani de la Primul Război Mondial.

“În istoria lumii, există atât de multe exemple, despre pretul teribil impus de refuzul nostru de a ne asculta unul pe celalalt, călcand în picioare drepturile altor persoane, libertățile și interesele legitime, doar de dragul propriilor noastre interese și ambiții”, a spus Președintele.

“Este timpul pentru umanitate, să înțeleagă și să accepte adevărul important, că violența naște violență. Calea spre pace și prosperitate se află în bunavointa, dialog și in amintirea lecțiilor războaielor trecute”.

Conform VoR, liderul rus a declarat ca razboiul din 1914-1918 ar trebui să fie văzut ca un avertisment. “El servește ca o reamintire a ceea ce poate rezulta din prevalarea agresiunii și egoismului, ambițiilor exorbitante ale șefilor de stat și elitelor politice dominante, asupra bunului-simț”, a spus Putin.

Comentariile televizate ale lui Putin vin intr-un moment in care Rusia și Occidentul sunt blocate într-un război privind soarta ex-sovieticei Ucraine, unde separatiștii pro-independență, luptă în partea de est împotriva regimului de la Kiev (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Liderul rus, care a fost flancat de șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, și de oficiali de top, a declarat ca istoria a dovedit ca “refuzul de a ne asculta unul pe altul” și de a respecta interesele fiecărei părți, pot avea costuri uriașe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.