STIRI avion prabusit in Ucraina: MH17 – “dovezile” foto din satelit, absolut implauzibile

Ministerul Apărării Rus a declarat, ieri, că imaginile din satelit asupra locului accidentului avionului malayezian Boeing, pe care Kiev-ul le-a folosit pentru a demonstra lipsa unor sisteme de apărare aeriană în zona dezastrului “sunt absolut implauzibile”, conform Ria Novosti.

În analiza detaliată a imaginilor satelitului rus și ucrainean, Ministerul a demonstrat ca imaginile de la Kiev au fost efectuate mai târziu decât cele din Moscova.

“Pe baza datelor furnizate de supravegherea spațială rusă, se poate deduce că Ucraina nu deține informații revelatoare”, a afirmat Ministerul.

Conform sistemului de supraveghere spațial rusesc, satelitii Ucraina Sich-1 și Sich-2 s-au aflat într-o altă locație, la momentul în care imaginile ar fi fost făcute.

“La momentul specificat, satelitul american de recunoaștere din seria Key Hole zbura peste zona locului accidentului, astfel încât sursa imaginilor Serviciului de Securitate al Ucrainei este evidenta”, se arată în declarație.

“Aparent, motivul pentru care adevărații proprietari ai acestor imagini nu si-au pus numele lor asupra acestor publicații, este să vă asigure ca mitul inteligenței lor spațiale puternice nu avea de suferit”, a spus ministerul.

Pe 30 iulie, șeful Serviciul de Securitate al Ucrainei, Vitaly Naida, a susținut că Rusia a avut imagini falsificate de la locul accidentului MH17.

Conform lui Naida, imaginile furnizate de Rusia ar fi fost făcute de sateliții de spionaj rusesti, cu mult înainte de a avea loc accidentul. Ca dovadă, oficialul ucrainean a comparat imaginile despre care se sustine ca ar fi fost luate de serviciul de securitate al țării, cu imaginile care ar fi fost falsificate de către Rusia, conform Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.