STIRI Franta | Trei episcopi catolici francezi au vizitat comunitatile crestine din Irak

Trei episcopi catolici francezi au vizitat comunitățile creștine afectate de conflictul în curs de desfășurare in Irak, săptămâna trecută. Călătoria lor, de patru zile, a inclus opriri în Karakosh, Alqosh, Kirkuk și Erbil.

Printre cei cu care acestia s-au întâlnit, s-au numarat cativa dintre creștinii care au fugit din Mosul luna trecută, în urma amenințărilor extremiștilor islamici de a se converti la Islam, de a plăti impozit destinat crestinilor sau de a fi ucisi.

În patru zile, episcopii catolici francezi au întâlnit 50 de persoane într-o școală, aproximativ 200 de persoane într-o capelă și mai mult de 1.000 de oameni într-o catedrală.

De asemenea, ei s-au mai întâlnit cu creștinii irakieni, de mai multe ori pe zi, în diferite centre din fiecare din aceste orașe.

Episcopii au marturisit, pentru Radio Vatican, ca creștinii din Irak se considerasera uitati, dar au fost încurajati de vizita episcopilor francezi, precum și de demonstrațiile care au fost organizate în Franța, într-o manifestare de sprijinire a creștinilor din Irak.

Catolicii francezi au organizat, de asemenea, o colecta speciala pentru refugiații care au fugit din Mosul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.