STIRI Grecia | Muzeu dedicat lui Arhimede, infiintat in Ancient Olympia

Un muzeu dedicat marelui om de știință antic grec Arhimede din Siracuza a fost inaugurat ieri, în Olympia Antică, Grecia. Vizitatorii vor avea ocazia sa vada replici ale invențiilor sale și sa interacționeze cu ele.

Muzeul a fost o inițiativă a inginerului Kostas Kotsanas, care a infiintat, de asemenea, Muzeul Tehnologiei Antice Grecești în Katakolo, sudul Greciei.

Kotsanas a reusit sa creeze 24 de replici ale inventiilor lui Arhimede, care sunt expuse la muzeu.

Conform lui Kotsanas, muzeul își propune să evidențieze chiar și aspectele cele mai necunoscute ale lucrărilor științifice ale lui Arhimede, care arată că tehnologia grecilor antici nu a fost atât de departe de începuturile tehnologiei moderne.

Primarul orașului, Thymios Kotzias, a spus că muzeul va contribui în mare măsură la atragerea mai multor turiști in Ancient Olympia.

Arhimede este considerat cel mai mare matematician al antichității și unul dintre cei mai mari din toate timpurile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.