STIRI Siria | Primul convoi umanitar al ONU intra in Siria, fara acordul Damascului

Primul convoi de ajutoare ONU a intrat Siria, din orasul de frontiera al Iordaniei, Ramtha, ieri, conform unei rezoluții privind acordarea de ajutor pentru sirienii strămutati, fără aprobarea Damascului, informeaza Ansa.

Un total de 10 de camioane au trecut de Deraa și au plecat în diverse zone, pentru a furniza alimente, medicamente și alte elemente de bază pentru sirienii strămutati.

Printul Hamza, fratele regelui Abdullah, a supravegheat procesul de trimitere a transportului în Siria, potrivit unor surse din palat.

Sosirea convoiului este o veste imbucuratoare pentru miile de refugiați blocați la granița cu Iordania, care au suferit din cauza lipsei de provizii.

Rezoluția ONU, adoptată de Consiliul de Securitate în ultima lună, permite ONU sa se ocupe de trimiterea de ajutoare în Siria, fără aprobarea guvernului sirian, după ce ONU a ajuns la concluzia că Damascul nu a fost cooperant încat sa permită ca ajutoarele sa intre în zonele rebelilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.