STIRI Economie | Restrictiile impuse de Moscova afecteaza economia UE

Restricțiile temporare adoptate de Rusia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), privind importurile de produse agricole și alimentare din țările care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, vor avea un impact negativ asupra olandezilor și a economiei Uniunii Europene, a declarat președintele Federației Olandeze de Agricultură și Horticultură.

“Olanda este al doilea mare exportator de produse agricole și horticole din lume, iar Rusia este unul dintre clientii nostri majori”, a declarat Albert Jan Maat, într-o declarație publicată de LTO.

El a subliniat că Federația sprijină politica guvernului, însă autoritățile olandeze ar trebui să ia măsuri pentru a atenua consecințele negative asupra economiei țării. “Noi nu ar trebui să subestimam consecințele posibile”, a spus Maat. “Boicotul poate avea consecințe negative, nu doar asupra distribuției de produse, ci si a costurilor de pe piața europeană”.

Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada și Japonia au compilat liste de sancțiuni împotriva companiilor rusești, bancilor, politicienilor, înghețand conturile bancare, refuzand importarea de bunuri din Rusia. Aceasta miscare a fost legata de conflictul în curs de desfășurare din Ucraina.

Începând cu luna martie, Uniunea Europeană a impus un total de nouă runde de sancțiuni, două dintre acestea fiind adoptate impotriva fostei conduceri ucrainene și șapte împotriva Rusiei. Washington-ul a adoptat un total de șase runde de sancțiuni anti-rusesti, conform Ria Novosti.

Moscova a numit, în mod repetat, aceste măsuri drept “contraproductive” și a subliniat că Rusia nu a fost niciodată implicata în conflictul din Ucraina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.