Statul Islamic isi face aparitia in Europa. Olanda interzice rapid steagul negru al jihadului

Țările de Jos au interzis drapelul negru al jihadului, înaintea unei demonstratii mari din Amsterdam, destinata sprijinirii Hamas împotriva Israelului.

Steagul este utilizat de diverse grupuri jihadiste, inclusiv de Al-Qaida, Jabhat al-Nusra, Jihadul Islamic și Statul Islamic (IS), cunoscut anterior ca Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS) – informeaza Christian Messenger.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: “simbolurile naziste, salutul hitlerist si arderea steagurilor nu vor fi tolerate. Același lucru este valabil și pentru steagul ISIS. Demonstranții nu il pot purta”. O demonstrație din Haga, in Olanda, de pe 24 iulie, a scos la lumina drapelul Statului islamic, alături de cântări precum “Moarte evreilor”, fapt care a determinat 17.500 de oameni să semneze o petiție penmtru demisia primarului din Haga, intrucat n-a reusit sa interzica folosirea drapelului. Utilizarea drapelului nu a trecut neobservata. Într-un articol intitulat “Steagul negru al ISIS zboara peste Europa”, Daily Beast a comentat că “mesajul Statului Islamic european a fost adaptat la urmașii tineri nemultumiti ai imigranților musulmani din Europa”.

Vizibilitate sporită a sustinerii, demonstreaza o îndrăzneală crescuta a adepților doctrinei radicale.

Olanda nu este singura țară din Europa care a fost martora a sprijinirii Statului Islamic. In cadrul unei demonstrații pro-palestiniene, in Londra, saptamana trecuta, steagul negru al jihadului a fost purtat in zbor, manifestanții blocand traficul prin oprirea masinilor într-un pasaj rutier, fluturând steaguri jihadiste și cântând.

În luna martie, forțele de securitate germane au efectuat o operațiune amplă împotriva agenților interni ai Statului Islamic (ISIS). Forțele de securitate au percheziționat 10 locuințe din Berlin, Bonn și Frankfurt. Doi bărbați și o femeie au fost arestați: un bărbat cu cetățenie germană din Berlin, un cetățean turc din Frankfurt și o femeie cu cetățenie germano-poloneza în Bonn. Bărbații sunt acuzați ca sunt membri ai Statului Islamic, iar femeia pentru finanțarea organizației.

Conform rapoartelor din presa arabă, demonstrații au fost organizate de suporterii Statului Islamic în întreaga Germanie, pe 30 iulie. Demonstrantii s-au adunat în favoarea grupului terorist și a liderului său, Abu Bakr al-Baghdadi, care acum se numeste Califul Ibrahim. Deși rapoartele sunt neclare, se stie ca poliția a intervenit la un moment dat (foto), supunând manifestanții cu bastoanele și gazele lacrimogene. Suporterii Statului Islamic au luptat cu poliția, ceea ce, în cele din urmă, a dus la arestarea lor. Judecând dupa acțiunile și declarațiile Statului Islamic de până acum, prezența steagului organizatiei în cadrul demonstrațiilor care au loc pe continent, pare a fi doar o etapa de tranzitie.

Musulmanii britanici au călătorit în Siria, pentru a se alătura ISIS și pentru finantarea jihadului, pentru ceva timp. În iunie 2014, doi tineri de 20 de ani din Țara Galilor, au fost identificati într-un film de propagandă, care ii indeamna pe musulmanii britanici sa mearga in Siria și să se alăture ISIS.

Se estimează că mai mulți cetățeni britanici au intrat în Statul Islamic in acest an.

Autoritățile olandeze sunt, de asemenea, îngrijorate de amenințarea la adresa securității, reprezentata de jihadiștii care se întorc din Siria.

Între timp, Statul Islamic continuă să-și consolideze puterea în zone din Irak și Siria aflate sub controlul său și, în prezent, avansează în zonele kurde controlate la granița siriano-turcă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – mai informeaza Christian Messenger.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.