Guvernul indonezian a interzis oficial invataturile ISIS

Guvernul indonezian a interzis oficial învățăturile Statului Islamic din Irak și Siria (ISIS), ca urmare a apariției unui video pe YouTube, in care un indonezian facea apel la musulmanii locali să se alăture mișcării militante.

Djoko Suyanto, ministrul de Coordonare pentru probleme politice, juridice și de securitate, a tinut o conferință de presă, luni, după întâlnirea cu Președintele Susilo Bambang Yudhoyono, conform Ucanews.

“Învățăturile ISIS nu sunt o problemă religioasă”, a spus el.

“Guvernul și statul resping și interzic învățăturile ISIS în Indonezia”.

“Toate eforturile întreprinse pentru a extinde învățăturile ISIS, trebuie să fie prevenite. Indonezia nu trebuie să fie un loc de răspândire a unor astfel de învățături”, a spus Suyanto.

Suyanto a făcut un apel suplimentar la serviciile de comunicații din Indonezia, sa blocheze răspândirea învățăturilor ISIS prin social media, conform Radioului Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.