Messa neagra | Liturghie satanista in Oklahoma City. Episcopii cheama la rugaciune si post

Episcopii catolici din Statul american Oklahoma au facut apel la post si rugaciune, ca răspuns la o propunerea efectuarii unei “Messe (Liturghie catolica) Negre”, programata să se desfășoare în centrul civic Oklahoma City, pe 21 septembrie 2014.

“Chiar dacă biletele sunt vândute pentru acest eveniment, ca si cum ar fi pur și simplu un fel de divertisment al întunericului, acest ritual satanic este foarte serios”, a declarat Arhiepiscopul Paul Coakley din Oklahoma City, într-o scrisoare adresata credincioșilor. “Este o inversiune blasfemiatoare si obscena a Liturghiei catolice”.

Într-un mesaj video adresat oamenilor din Dieceza sa, Episcopul catolic din Oklahoma, de Tulsa, Edmund Slattery, spune: “o Messa Neagră hulește tot ceea ce ține de sacru și de Jertfa. Și, pentru că oferă o falsa închinare lui satan, întărește împărăția lui și ascute puterile sale împotriva Bisericii”.

În scrisoarea sa, Arhiepiscopul Coakley spune că și-a exprimat îngrijorarea fata de oficialii orasului, privind caracterul profund ofensator al Liturghiei Negre și “utilizarea abuzivă a unui eveniment susținut public, care nu are alt scop decât batjocorirea credinței catolice”.

El a facut referire la “puterile întunericului, care prin acest cult satanic sunt invitate în comunitate, și la pericolul spiritual pe care acest fapt îl reprezintă pentru toți cei care sunt implicați în asta, în mod direct sau indirect”.

Cu toate acestea, oficialii orasului au refuzat până acum să anuleze evenimentul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.