STIRI religie | Fara pantaloni in biserica! Femeile protesteaza in fata Papei copt, in Cairo

Zeci de egipteni ortodocsi creștinilor copți au patruns în catedrala principală din Cairo, miercuri, în timp ce Papa Tawadros al II-lea tine un cuvant, pentru a protesta împotriva unei decizii a unui episcop, conform careia femeile ar trebui sa poarte haine mai “modeste” în timpul Liturghiei.

Luna trecută, Episcopul Bishoy de Damietta și Kafr el-Sheikh a ordonat amplasarea de anunturi în bisericile din dieceză, afirmând că “toate fetele si femeile cu varste de peste 11 ani ar trebui să se abțină de la a purta pantaloni, bluze sau machiaj în timpul impartasirii la Liturghie, si sa poarte rochii mai modeste”.

Decizia a stârnit un protest in afara Catedralei copte Abbasiya din Cairo, miercuri, conform publicatiei arabe Al-Ahram.

Protestatarii, în cele din urmă, au intrat în biserică și au smuls semnele in cauza, opunandu-se deciziei, solicitand o acțiune directă din partea Papei copt Tawadros al II-lea care vorbea la amvon in acel moment.

Tawadros al II-lea a făcut apel la protestatari, asigurându-i că el lucreaza pe această temă.

Deciziile lui Bishoy au declanșat anterior furie in randul femeilor creștine. În mai 2012, el le-a cerut “fetelor creștine sa învețe de la femeile musulmane voalate, modestia acestora. Unele femei creștine s-ar putea să fie nemulțumite de mine, dar Fecioara Maria, Sfânta Damiana și călugărițele purtau haine modeste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.