STIRI | Noua lege a sanatatii, criticata de Biserica Catolica din Nigeria

Biserica Catolică din Nigeria a criticat Legea Națională a Sănătatii, adoptata de Adunarea Națională, spunând ca unele secțiuni prezinta nereguli și sunt nefavorabile vieții umane.

John Onaiyekan (foto), Arhiepiscop catolic de Abuja, l-a informat pe Președintele Goodluck Jonathan despre situatie, cerandu-i să nu semneze proiectul de lege, până cand secțiunile Legii, în special articolele 50, 51, și 52, nu au fost revizuite.

“Secțiunile din proiectul de lege, care fac atingere la transplantul de tesuturi si organe, printre alte probleme delicate, se opun învățăturilor Bisericii”, a spus el.

Vorbind despre proiectul de lege, în timpul unui forum organizat de Fundația Caritas Nigeria (CCFN), în Abuja, Cardinalul a sfătuit guvernul federal și Adunarea Națională să fie atenti la politicile și inițiativele introduse de guvernele și organizațiile străine.

Prelatul a subliniat faptul că ideile care vin din exterior ar trebui să fie acceptate doar în cazul în care acestea sunt utile, iar daca ele s-au dovedit a fi în contradicție cu sanatatea si bunastarea nigerienilor, atunci ele ar trebui sa fie respinse.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.