Grecia: Cuplu german arestat pe aeroport. Contrabanda cu antichitati

O amforă antică a fost descoperita în bagajele a doi germani care părăseau localitatea Milos.

Doi cetățeni germani au fost arestați pe aeroportul din Milos, Grecia, după ce o amforă antică a fost descoperita în bagajele lor, acestia fiind acuzati imediat de comercializare ilegală de antichități.

Cei doi germani, un bărbat în vârstă de 34 de ani și o femeie de 33 de ani, au fost reținuți de poliție pe aeroportul de pe insula din Marea Egee, după ce amfora de 32 de centimetri înălțime, cu bază conică, a fost descoperita in propriile bagaje.

Artefactul, se crede că este datat din epoca romană, conform arheologilor care au examinat-o, dar care nu au oferit o estimare a valorii sale, conform publicatiei Neoskosmos. Amfora a fost trimisa autorităților Ministerului Culturii, pentru o evaluare ulterioara.

Între timp, a fost depus un dosar in acuzarea celor două persoane, pentru contrabanda, de catre un procuror de pe insula Syros, capitala administrativa a grupului insulelor Ciclade.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.