Musulmanilor din Bulgaria li se promite o prezenta mai numeroasa in functiile de putere

Boiko Borisov, liderul partidului bulgaresc de centru-dreapta GERB și fost Prim-Ministru, a afirmat că următorul guvern al Bulgariei ar trebui să aibă cel puțin 10 musulmani drept miniștri.

Vorbind duminică în satul sudic Pripek, Districtul Kardzhali, el a promis să asigure cel puțin 10 locuri de ministri pentru musulmani, cu condiția ca GERB (Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) sa câștige 121 de locuri în Parlament, la alegerile anticipate din 5 octombrie.

“Musulmanii din Bulgaria ar trebui să fie o punte de legătură între partide, nu o linie de demarcație”, a declarat Borisov, citat de jurnalul Sega.

“Eu nu vorbesc despre coaliții, aici; alegerile ne vor arăta cum trebuie să acționeze musulmanii, luand parte la conducerea afacerilor publice și căutam musulmani cu studii superioare”, a declarat el, adăugând că Partidul Liberal DPS (Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți) a fost mai bine echipata cu profesioniști musulmani, într-o sferă largă de domenii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.