Presedintele Indoneziei numeste ISIS o rusine a Islamului

Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, a declarat că acțiunile militantilor Statului Islamic (ISIS) jignesc religia musulmana, iar macelurile sunt “șocante” și “scăpate de sub control”.

Cerându-le liderilor religioși să se alăture în lupta împotriva extremismului, Președintele Yudhoyono a declarat ca amploarea măcelurilor comise de extremiștii din Irak și Siria, precum și nivelul violențelor sunt îngrozitoare, conform unui raport Arab News.

“Noi nu ii toleram, interzicem ISIS în Indonezia”, a spus acesta. “Indonezia nu este un stat islamic”, a adăugat el. “Noi respectăm toate religiile”.

“Acesta este un nou apel de trezire a liderilor internationali din întreaga lume, inclusiv a liderilor islamici”, acțiunile ISIS nefiind doar “rusinoase” pentru Islam, ci si “umilitoare”.

Indonezia, tara cu cea mai mare populație musulmana din lume, avand aproximativ 225 milioane de musulmani, a luptat mult timp cu terorismul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.