Sofia, Bulgaria: Parada homosexualilor, condamnata de partidul nationalist

Partidul Naționalist Ataka, din Bulgaria, a condamnat planificata parada homosexualilor din Sofia: Sofia Pride 2014, care are loc astazi, conform agentiei bulgaresti Novinite.

Naționaliștii au susținut că evenimentul a fost sugerat de “forțe din afara” și ca este “străin pentru tradițiile naționale și morale”.

Partidul a remarcat si faptul că, în fiecare an, înainte și în timpul “marșului pentru drepturile homosexualilor”, societatea a fost tulburata de comportamentul organizatorilor și al participanților, care “demonstrează în mod deschis nelegiuirile, pe străzi, perversiunile sexuale și decaderile morale”.

Ataka a mai remarcat, de asemenea, ca este îngrijorat de ideile promovate de activiștii pentru drepturile homosexualilor, cum ar fi legalizarea căsătoriei intre persoane de acelasi sex și a adoptiilor de catre homosexuali.

Ei au numit parada, un atentat la morala publică și un pericol pentru valorile tradiționale bulgărești.

Sofia Pride 2014 a fost, inițial, planificată pentru 21 iunie, dar a fost amânată din cauza perioadei de doliu stabilita pentru victimele inundațiilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.