CrossTheNations a incheiat traversarea Romaniei (VIDEO), dupa un interviu acordat Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe

Douăzeci de zile de mers pe jos, traversând România, de la vest la est..

O cruce de lemn, măsurând 3 metri si cantarind 20 de kilograme, a fost purtată pe umeri, de la Alba Iulia spre București, de către doi pastori evanghelici englezi, Alan Saunders și Mike Vickers.

Ultimul parcurs al traseului, de la Buftea la București, a fost strabatut astazi, sâmbătă, 5 iulie 2014, intr-o zi toridă de vară. Mersul lor nu era unul lent sau obosit, ci sprinten și hotarât, chiar dacă fețele le erau pline de sudoare.

Întrebați de ce fac asta, Mike a răspuns, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi un interviu video, in galeria media a articolului de fata www.lacasuriortodoxe.ro):

“Încercăm să ducem cuvântul Lui Dumnezeu dincolo de zidurile bisericii. Dumnezeu nu ne-a trimis o carte, ci a venit în persoană, prin Iisus Hristos și ne-a transmis cuvintele Lui prin El”.

– Dar suntem un popor creștin ortodox, cunoaștem cuvântul Lui Dumnezeu!

Mike: “Stim că sunteți o națiune ortodoxă. Prin mersul nostru, vrem să amintim tuturor să-și poarte crucea și să nu uite să se roage.”

– Este grea această cruce?

Mike: “Este o provocare, crucea are 20 de kilograme și o purtăm, astăzi, de la Buftea spre București.”

– De unde ați pornit?

Mike: “Am pornit din Alba Iulia, pe 22 iunie și astăzi, iată-ne aici, am mers doar pe jos. Crucea ne amintește tuturor ce a făcut Hristos pentru noi și este singura speranță a tuturor națiunilor. Împărtășim o Veste bună, nu una rea. Lumea are nevoie, astazi, de vesti bune.“

– Ce credeți despre creștinii din Siria?

Alan: “Este foarte trist să vezi cum, în unele locuri din lume, creștinii sunt persecutați și au mult de suferit, dar în același timp remarcăm că și în aceste condiții ei nu și-au abandonat crucea și își dau seama că nu există o altă speranță. Și noi credem că nu există altă speranță în afară de Iisus Hristos, pentru nicio națiune de pe pământ. Islamul nu le aduce speranta, Occidentul nu le aduce speranta. Doar Iisus Hristos este speranta lor”.

– Ați fost și în alte țări?

Mike: “Am fost în mai multe state europene, tot pe jos: Polonia, Olanda, Albania, Italia, Germania… și sperăm să mai urmeze și altele”.

Dupa ce le-am oferit putina apa si cateva fructe, dar si un pliant de prezentare a Manastirii ortodoxe Halmyris si a Sfintilor ale caror sfinte moaste (cele mai vechi descoperite in Romania) se afla in aceasta manastire: Sfintii Epictet si Astion, serbati in 8 iulie – si ajutandu-i o mica portiune de drum sa-si duca, asa dupa cum au gasit ei de cuviinta, crucea, i-am lasat singuri, indreptandu-se spre punctul final al calatoriei lor in Romania ortodoxa – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.