Atac terorist islamist, dejucat in Londra. O persoana a fost arestata

Forțele de securitate britanice au arestat un extremist islamic, întors din Siria, care pregătea un act terorist in Londra. Acest lucru a fost raportat de către jurnalul din Marea Britanie, Daily Mail.

Este primul caz cunoscut, in care un islamist britanic care a luptat în Siria este acuzat de pregătirea unor atacuri teroriste în țară, potrivit ITAR-TASS.

Potrivit anchetatorilor, citati de VoR, islamistul este cetățean britanic si pregatea un act terorist, folosindu-se de explozibili și arme de foc, sub controlul unui alt extremist din Siria.

Conform serviciilor de informații, atacul trebuia să fie cel mai grav după explozia din capitala, de pe 7 iulie 2005. Atunci, extremiștii islamici au plasat mai multe bombe în metroul din Londra și in autobuze. Ca rezultat, 52 de persoane au fost ucise, mai multe sute fiind ranite.

Va reamintim ca, in urma ca cu doar cateva zile, va informam ca Premierul britanic David Cameron declara că insurgenții suniți islamiști, care luptă în Irak, ar avea in plan sa atace Marea Britanie. [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/politici/13355-islamistii-irakieni-au-in-plan-sa-atace-si-marea-britanie-david-cameron.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.