publicat în: Arhivă

Corul de copii „Theotokos” aflat într-un turneu în Marea Britanie va participa duminică la inaugurarea primei parohii ortodoxe din Scoţia

Corul de copii „Theotokos” al Bisericii Ortodoxe „Maieri I” din Alba Iulia se află în perioada 14 – 22 ianuarie 2009 la Glasgow şi Londra pentru a participa la inaugurarea primei parohii ortodoxe din Scoţia. Corul va participa sâmbătă seara la slujba Vecerniei, iar duminică va da răspunsurile la Sfânta Liturghie care va fi oficiată de către Î.P.S. Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale şi PS Macarie Drăgoi, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord.

Corul „Theotokos” va susţine şi două concerte de muzică religioasă în Catedrala Catolică din Glasgow şi la Institutul Cultural Român din Londra.

Înfiinţat în urmă cu 21 de ani de către Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Andrei, Corul de copii „Theotokos”, dirijat de Părintele Arhid. Nicolae-Călin Bulac, a prezentat nenumărate spectacole şi concerte în întreaga ţară, realizând până acum 14 turnee în 18 ţări din Europa, America şi Asia. Repertoriul corului este format îndeosebi din cântece religioase, dar şi din prelucrări folclorice sau din repertoriul internaţional.

La concertele Corului de copii „Theotokos” ce vor fi prezentate în cadrul acestui turneu din Scoţia şi Anglia vor participa reprezentanţi ai Casei Regale Britanice, ai Guvernului şi Parlamentului Scoţian, reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi Protestante din Scoţia, reprezentanţi ai Diasporei române şi de la principale canale de televiziune din Marea Britanie.

La buna organizare a acestui turneu al Corului de copii „Theotokos” au contribuit Ambasada României la Londra, Consulatul Român din Londra şi Consiliul Judeţean Alba.