STIRI din Yemen – POLITICA: fortele rebele se muta in fortareata proprie

Rebelii sciiti din Yemen s-au mutat în fortăreața lor, în partea de nord a țării, alaturi de 50 de tancuri și de vehicule blindate, precum și de dispozitive de lansare de rachete Katyusha și arme ușoare și grele furate de la baza militară de stat din regiunea centrală Amran, care a fost cucerita de către insurgenți cu 10 zile în urmă.

Huthi, un grup armat rebel numit după fondatorul său din război cu guvernul yemenit, din 2004, continuă să isi fortifice pozițiile proprii de pe munte, care separă Amran-ul de periferia capitalei Yeminite Sana’a, a raportat jurnalul panarabia-saudit Sharq Al-Awsat.

Forțele loiale Președintelui yemenit, Abdu Rabu Mansour Hadi, care sunt susținute de către Arabia Saudită, nu au lansat încă un contra-atac, conform agentiei italiene Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.