STIRI Bosnia-Hertegovina: crime de razboi comise impotriva sarbilor civili din Odzak

Procurorul Departamentului Special pentru Crime de Război al Oficiului Procuraturii din Bosnia-Herțegovina a lansat acuzatii asupra a patru foști membri ai Consiliului de Apărare Croat, suspectati de viol, tortura si abuzarea sexuala a femeilor sârbe din zona Odzak, in partea de nord a entitatii bosniace și croate a Bosniei-Herțegovina, în timpul războiului din fosta Iugoslavie, în vara anului 1992.

Acuzatii sunt cetățeni din Bosnia-Herțegovina și Croația și ei se afla deja în arest, a declarat Parchetul, citat de agentia Tanjug.

Aceștia sunt acuzați de încălcarea Convenției de la Geneva, in privinta protejarii civililor pe timp de război.

Cei patru bărbați sunt acuzați de crime de război împotriva populației civile, iar punerea sub acuzare a fost prezentata Curtii din Bosnia-Herțegovina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.