Irak STIRI | Marea Britanie le-a acordat vize teroristilor, dar nu si crestinilor irakieni

Kurdistanul s-a declarat un “paradis sigur” pentru refugiații creștini, intr-o perioada in care militanții islamiști sting prezența creștină în cel de-al doilea oraș din Irak, Mosul. Conform rapoartelor de știri, si ultimul crestin a fost, în cele din urmă, alungat din oraș. Creștinii strămutati și-au exprimat furia față de comunitatea internațională, pentru incapacitatea de a ii proteja sau de a le oferi azil. Conform Release International, un preot, a carui identitate nu poate fi amintita, a declarat că a devenit furios cand a aflat ca Marea Britanie “le-a acordat vize teroriștilor”, dar a refuzat să le acorde creștinilor irakieni. Preotul s-a declarat, de asemenea, consternat că jihadistii britanici s-au numarat printre luptătorii Statului Islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.