STIRI gay si lesbiene| O noua condamnare a Greciei, pentru discriminarea cuplurilor de acelasi sex

Aproximativ 162 de cupluri gay au lansat un nou apel împotriva Statului Grec, din cauza “excluderii lor din acordurile de coabitare”. Ei s-au plâns pe marginea unei discriminari continue împotriva cuplurilor gay și de lesbiene, în ciuda condamnarii anterioare a Greciei in Curtea Europeana (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe).

Acum opt luni, în noiembrie 2013, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Grecia, pentru discriminarea împotriva cuplurilor de același sex (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe).

Cuplurile s-au plâns, nu numai de vidul legislativ ci, totodata, cu privire la regresia Statului Elen, care continuă să le țină în afara cadrului legal. Mai precis, ele au susținut că ministrul Justiției a declarat inițial că țara se va conforma deciziei Curții Europene, dar a doua zi el si-ar fi retras vorbele, după presiunea din partea membrilor Noii Democrații și Bisericii Greciei.

Potrivit Curții Europene de Justiție, dintre cele 19 țări care au integrat formele legale pentru uniunea cuplurilor homosexuale în Dreptul lor, doar Lituania și Grecia au exclus cuplurile homosexuale din această protecție juridică.

Membrii conservatori ai guvernului, precum și Biserica Greciei, se opun cu fermitate acordului de conviețuire și în special incluziunii cuplurilor de homosexuali.

Episcopul Serafim de Pireu a amenințat cu excomunicarea, pe oricare membru al Parlamentului Grec care votează pentru modificarea legii in sensul includerii cuplurilor de același sex în acordul de coabitare, aceasta fiind considerata o “insultă împotriva lui Dumnezeu și a omului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.