STIRI Ucraina POLITICA | Primul Ministru si-a dat demisia. Alegeri anticipate

Primul-Ministru numit de Parlamentul din Ucraina, Arseniy Yatsenyuk, si-a anunțat demisia, ieri, creand un decalaj în guvern, in timp ce luptele continuă în partea de est a țării.

“În legătură cu destrămarea coaliției parlamentare, precum și cu neadoptarea unui număr important de legi, mi-am prezentat demisia”, a spus Yatsenyuk, în Parlament, înfuriat de eșecul său de a trece o legislatie care sa preia controlul asupra situației, din ce in ce mai precare, a energiei țării și care sa mareasca finanțarea armatei.

“Ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament, va avea, foarte complicate, dacă nu dramatice, consecințe pentru țară”, a spus el. “Ar fi bine sa ma insel”.

Demisia Premierului înseamnă, în mod automat, demisia întregului guvern, dar Yatsenyuk, care a fost esențial pentru discuțiile cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, nu poate parasi imediat biroul sau, spun analiști politici, citati de radioul Vocea Rusiei, pentru că el este obligat să supravegheze îndatoririle sale, înainte de instalarea unui nou Prim-Ministru și guvern.

Alegerile anticipate vor fi fixate de către Președintele Petr Porosenko, în următoarele 30 de zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.