STIRI POLITICA | Relatii excelente intre Serbia si China

Ivica Dacic, Vice Prim-Ministrul Serbiei și ministru de externe, și recent numitul ambasador chinez în Serbia, Li Manchang, au convenit, ieri, că relațiile dintre cele două țări sunt excelente, demonstrand o îmbunătățire continuă.

Dacic, care l-a primit pe ambasadorul chinez după preluarea mandatului său, a subliniat că Serbia și China au relații bune în mod tradițional, caracterizate de încredere și respect reciproc și suport in cele mai importante aspecte, în interesul celor două țări și popoare, dupa cum se arată într-un comunicat emis de către Ministerul Afacerilor Externe.

Conform Tanjug, relațiile s-au îmbunătățit continuu, pornind de la bazele parteneriatului strategic puternic.

Viceprim-ministrul Serbiei a mulțumit pentru asistența considerabilă pe care guvernul chinez și oamenii au oferit-o, ajutand la atenuarea efectelor negative ale inundațiilor catastrofale care au lovit Serbia în luna mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ambasadorul Li a subliniat că Beijingul acordă o mare importanță consolidarii relațiilor cu Serbia în toate domeniile, și a adăugat că, în timpul mandatului său, el va depune eforturi pentru a contribui pe deplin la îmbunătățirea relațiilor bilaterale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.