STIRI Ucraina – Rusia | Mii de refugiati. Femei si copii, ingroziti si marcati de bombardamente

O noua clădire cu trei etaje, destinată părinților adoptivi și unei gradintite si scoli ortodoxe, s-a dovedit foarte potrivita, atunci când, la începutul lunii iunie, în regiunea Voronej, au început să sosească refugiați din sud-estul Ucrainei.

Astăzi, adăpostul de pe terenul bisericii Sfantul Acoperamant adaposteste 106 persoane, 48 dintre ele – copii. Acum, li s-au adaugat si cei 184 de refugiati.

“Mulți dintre refugiați sunt foarte speriati – spune parohul si protopopul Gennady Zaridze. “Odată, o femeie s-a trantit la pamant, când a auzit zgomotul unui elicopter, iar niste copii s-au ascuns sub masa, la sunetul provocat de caderea unei pietre pe o foaie de tabla”.

16 cetățeni ucraineni au fost botezați.

În eparhia Voronezh se mai gaseste, de asemenea, un adăpost municipal mare, care se află într-o casa de copii: acum, este casa a mai mult de 200 de refugiați, printre care 75 de copii.

În total, la data de 18 iulie, în Eparhia Voronezh erau mai mult de 9000 de refugiați, aproximativ o mie dintre ei fiind plasati în asezaminte de ședere temporară, restul stabilindu-se in casele localnicilor. Multi isi cauta de lucru în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.