STIRI Irak| Patriarhul Sako ii scrie lui Ban Ki-Moon: Salvati-ne!

Patriarhul Bisericii Romano-Caldeene din Irak i-a scris Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, cerându-i să pună presiuni asupra comunității internaționale, pentru intensificarea asistenței acordate creștinilor și minorităților vizate de militantii islamici din Irak.

In scrisoare, se arata: “Instabilitatea din Irak amenință întreaga regiune. Solicitam presiune diplomatică in abordarea instabilitatii în creștere din Orientul Mijlociu. Instabilitatea din regiune este îngrijorătoare, din cauza atacurilor tot mai dirijate, asupra creștinilor și a minorităților.

Noi, comunitatea creștină, facem apel la ONU să facă presiuni politice asupra comunității internaționale. Consiliul de Securitate nu poate sta și asista la atrocitățile comise împotriva creștinilor, în curs de desfășurare”.

“Facem apel, urgent, la Națiunile Unite, să facă presiuni asupra guvernului irakian și sa puna în practică toate eforturile pentru a proteja minoritățile etnice și religioase. Noul guvern, odată stabilit, ar trebui să se implice în protecția minorităților și sa lupte împotriva extremismului”.

“Cerem Națiunilor Unite sa accelereze asistența umanitară, asigurându-se că ajutoarele ajung la acele comunități și grupuri vulnerabile, care au nevoie de ajutor urgent. Având în vedere situația actuală, această nevoie de asistență ar putea dura mai mult de un an de zile. Comunitatea creștină deplasată are nevoie de apă, medicamente și servicii de bază.

Cerem Națiunilor Unite sa dezvolte un plan sau o strategie pentru protejarea și conservarea patrimoniului nostru, jefuit și incendiat de militanți. Ei continuă să incendieze biserici și mănăstiri vechi. Vechile biserici si manastiri, va fi dificil sa mai fie reconstruite” – a incheiat Louis Raphael Sako.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.