STIRI Irak | Abia acum ISIS isi arata adevarata fata. Occident: tacere si lipsa de actiune

În timp ce atenția lumii este abatuta spre conflictul din Gaza și accidentul tragic de zbor MH17 din Ucraina, grupul islamist militant ISIS continuă să castige teren in Irak. Cele mai recente rapoarte spun că creștinii sunt sub asediu și au fugit din Mosul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). De asemenea, ISIS controlează alimentarea cu apă a creștinlor și asezarilor șiite, crescand perspectiva unei catastrofe umanitare. Hussein Al-Alak, de la Grupul de Solidaritate pentru Irak, a vorbit cu Brendan Cole, pe aceasta tema, la radioul Vocea Rusiei.

El a spus: “Asistăm la o criză în cadrul organizației ISIS, pentru că atunci când si-a facut prima aparitie, afirma că toate minoritățile sunt în siguranță și ca nimeni nu va fi persecutat. Dar, în câteva săptămâni, ISIS s-a schimbat, acum sustinand ca toată lumea care nu este de partea ISIS, trebuie sa se confrunte cu purificarea etnică. Acest lucru ilustrează faptul că ISIS nu are sprijin popular în Irak și Siria. Acum, isi arata adevarata fata, a genocidului”.

Creștinilor care au părăsit Mosulul, li s-a spus, fie să se convertească la Islam, fie sa moara (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“ISIS a decis, acum, să-și extindă lista de crime de război, taind alimentarea cu apă pentru creștini. Vedem o ultima suprema crima de război, care seamana cu multe dintre crimele comise sub naziști, cand ocupau Europa”.

“ISIS sunt o organizație sectară și primul lor accent a fost pus pe atacarea shiitilor, deoarece ea este o mișcare predominant sunnită. Este aceeași metodă pe au aplicat-o în Siria. Asistăm acum la “siria-nizarea” mișcării ISIS, în Irak.

“Când au intrat prima oara in Mosul, au venit cu sprijinul partidului Baas. La început, ei au fost retinuti în a-și arăta adevarata lor fața, deoarece isi doreau sprijinul partidului. Acum, ei nu mai trebuie să se ascundă în spatele măștii de moderați”.

Faptul ca ISIS controleaza alimentarea cu apă, de la Tigru si Eufrat, va insemna un dezastru umanitar. “Occidentul ramane orb la ceea ce face ISIS și nu se opune gruparii ISIS, in nord. Marea Britanie are un numar de 500 de membri, din propria sa populație, care se luptă pentru ISIS, care includ, de asemenea, două fete de 16 ani din Manchester (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Acești oameni sunt aparent criminali de război. Occidentul a eșuat, prin tacerea lui și lipsa de acțiune in prevenirea parasirii Regatului Unit de catre aceste persoane, și arestarea acestor criminali de război la re-intrarea in tara. Marea Britanie nu știe cum să facă față în mod serios și să răspundă pentru cele 500 de persoane, britanici, care sunt în Orientul Mijlociu, in prezent efectuand crime de război”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.