STIRI Ucraina | Stim numele a cel putin 40 de militari ucraineni care au tras asupra civililor

Comitetul de Investigație din Rusia cunoaște numele a cel puțin 40 de militari ucraineni care au comis crime împotriva civililor în țara lor, conform liderului Comitetului, Alexander Bastrykin, care a afacut aceasta declaratie ieri, citat de Ria Novosti.

“Cunoastem numele a mai mult de 40 de persoane din randul personalului militar mediu și al comandanților de brigade, batalioane, unități de artilerie și piloți. care au tras asupra cartierelor civile. Ii vom lua, pe fiecare, pe rand”, a spus Bastrykin.

În legătură cu evenimentele din sud-estul Ucrainei, Comitetul de Investigație din Rusia a deschis un dosar penal privind utilizarea de mijloace și metode de război interzise.

La rândul său, Ministerul de Interne al Ucrainei a deschis un dosar penal împotriva Ministrului Rus al Apărării, Serghei Șoigu, și a omului de afaceri rus Konstantin Malofeev. Potrivit poliției ucrainene, acești oameni ar fi ajutat la formarea și trimiterea “grupurilor armate ilegale” in sud-estul Ucrainei.

Autoritățile de la Kiev au lansat o operațiune militară speciala, în partea de est a Ucrainei, la mijlocul lunii aprilie, ca represiune la mișcarea de independență (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Sute de persoane, inclusiv civili, au murit în Luhansk și Donețk, în ultimele câteva luni.

Moscova a descris acțiunea militară în curs de desfășurare, ca pe o operațiune punitivă, și a solicitat în mod repetat, din partea Kievului, sa puna capăt imediat vărsarii de sânge.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.