STIRI Irak | Statul Islamic impune legi dure femeilor. Manechinele din plastic trebuie acoperite cu voal

Statul Islamic le-a cerut femeilor irakiene să poarte văl integral sau se vor confrunta cu pedepse aspre.

Insurgenții sunniți, care au declarat un califat în unele părți din Irak și Siria și au amenințat să mărșăluiască prin Bagdad, au mai enumerat, de asemenea, orientări privind modul în care ar trebui să fie purtate voalurile și hainele, ca parte a unei campanii de impunere a Islamului radical.

Un cleric din Mosul a declarat, pentru Reuters, că oameni înarmați ai Statului Islamic au venit la moschee lui și i-au ordonat să citească avertismentul prin difuzoare, când se aduna închinătorii, afirma VoR.

Statul Islamic sustiune ca regulile au ca scop evitarea desfraului.

Mâinile și picioarele femeilor trebuie să fie acoperite. Trebuie sa poarte haine fără formă, care sa nu se muleze pe corp. Nu sunt permise parfumurile.

Insurgenții au o comisie de moralitate, care a închis Colegiul de Arte Frumoase și Educație Fizică din Mosul, a dărâmat statui ale unor poeți celebri și a interzis fumatul.

Femeile nu pot umbla decat insotite de un tutore de sex masculin. Statul Islamic le-a ordonat negustorilor sa acopere chiar si manechinele aflate in magazinele proprii, cu voaluri pentru toata fata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.