STIRI Ucraina | MH17 – Cauza accidentului poate fi un exercitiu de aparare aeriana al Ucrainei

Un exercitiu de aparare aeriana al Ucrainei ar putea fi cauza accidentului MH17. Avionul Malaysian Airlines MH17, care s-a prăbușit în sud-estul Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), s-ar fi putut afla in spatele unei lansari accidentale a unei rachete, de catre forțele ucrainene, în timpul unui exercițiu anti-aerian, a informat agenția RIA Novosti, citând o sursă anonimă din Ministerul ucrainean al Apararii.

“Pe 17 iulie, comandantul Regimentului 156 Anti-Aeriana a fost instruit pentru efectuarea unui exercițiu de antrenament pentru trupele terestre staționate în apropierea Donetsk-ului, care a implicat desfășurarea trupelor, precum și realizarea unei urmăriri de rutină și distrugerea unor obiective cu rachete Buk-M1”, a spus sursa.

Sursa a adăugat că lansarea efectivă a rachetelor nu era programata.

Două avioane de lupta Sukhoi Su-25 au participat la exercițiu. Este posibil ca, la un moment dat, ruta Malaysia Airlines Boeing 777 și cea a Su-25 sa se fi suprapus. În ciuda zborului la diferite niveluri, ele au devenit un singur punct pe radarul sistemului anti-rachetă. Dintre cele două, sistemul automat a ales ținta cea mai mare.

Motivele lansarii reale de rachete – dacă într-adevăr a avut loc – sunt în curs de investigare.

Exercițiile practice cu rachete Buk au fost interzise, din 2001, când un avion rusesc de pasageri, Tu-154, aflat pe ruta Novosibirsk – Tel Aviv, a fost doborât de armata ucraineană.

În momentul de față, o echipa internationala, alcatuita din 24 de experți, investighează accidentul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.