STIRI Ucraina | Am tarnosit biserica, in zgomotele exploziilor!

Zgomotele exploziilor au insotit sfintirea Bisericii din Donbass.

Mitropolitul Ilarion de Donetsk și Mariupol povesteste:

“Am oficiat ritualul tarnosirii bisericii, în vremuri dificile pentru noi și în condiții dificile. Cand efectuam procesiunea cu Sfantul Antimis, in jurul bisericii, am auzit sunetele bombardamentelor, se auzeau explozii. Privim la ceea ce se intampla astăzi în țara noastră, în Donbass-ul nostru ortodox. Nu ne mai gandim la ce inseamna “pace”. Deși, astăzi, am auzit de mai multe ori la Liturghie, cum preotul le spune oamenilor: “Pace voua!”. Astăzi, aflam prețul pacii”, a declarat Mitropolitul Ilarion de Donetsk și Mariupol, pentru Interfax, dupa slujba.

El a facut apel la rugaciune și pocainta pentru păcate, fiindca doar astfel, “războiul fratricid, păcatul lui Cain, care se inmulteste astăzi în poporul nostru, se va opri”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.