STIRI Ucraina | Armata ucraineana, acuzata de observatorii pentru Drepturile Omului, ca a folosit rachete Grad in zone populate

Human Rights Watch (HRW) spune că forțele guvernamentale ucrainene au utilizat rachete nedirijate Grad, pentru atacarea zonelor dens populate din Donetsk, care încalcă dreptul internațional și ar putea constitui crime de război. Kievul a negat acuzațiile.

Rachetele Grad sunt rachete nedirijate, care nu pot fi direcționate cu precizie și sunt de multe ori lansate in salve, de lansatoarele de rachete, pentru a acoperi o arie larga.

Human Rights Watch a cerut tuturor părților implicate în conflict în estul Ucrainei, în special forțelor guvernamentale ucrainene, stoparea folosirii rachetelor Grad în sau în apropierea zonelor populate, din cauza riscului de ucidere si ranire a civililor, conform VoR.

“Rachetele Grad sunt arme cunoscute ca imprecise, care nu ar trebui să fie utilizate în zonele populate”, a declarat Ole Solvang, cercetator in situații de urgență al Human Rights Watch.

Utilizarea de rachete, fără discernământ, în zonele populate, încalcă dreptul internațional umanitar, sau legile de război, și ar putea constitui crime de război, a declarat HRW, citat de VoR. “Comandantii de ofițeri de toate părțile, ar trebui să fie constienti de faptul că, într-o zi, s-ar putea confrunta cu consecințe juridice pentru acțiunile lor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.