publicat în: Arhivă

STIRI Ucraina | Care mai este situatia in tara? Strategia armatei ucrainene in zona

Ieri, armata ucraineană a bombardat orașul Avdiivka, in Regiunea Donetsk, raportandu-se uciderea altor 5 persoane, conform unui reprezentant al miliției, care a vorbit pentru RIA Novosti. Mai multe apartamente locale au fost complet distruse. Rachetele au lovit, de asemenea, clădiri rezidențiale, deteriorand conductele de gaz ale unei locuinte.

Cele mai recente rapoarte sugerează că cinci civili au murit și mai mult de zece au fost răniti.

Avdiivka este un oraș situat la 11 km de Donetsk. Aici se afla al doilea cel mai mare combinat chimic din Europa (foto).

Rapoartele anterioare sugerau ca rachetele armatei ucrainene au lovit, de asemenea, orașul vecin Horlivka, tintind o maternitate și constructia centralei Donbassenergo. Martorii au raportat cel puțin zece victime.

Anterior, tot ieri, un convoi mare de vehicule blindate ale Gărzii Naționale din Ucraina a intrat în orașul Shakhtarsk, din Regiunea Donetsk, conform Ria Novosti. Daca armata ucraineană va ocupa orașul, aceasta va fi în măsură să intrerupă drumul principal care duce la Luhansk și Rusia, iar orasele Donețk, Horlivka și Makiivka, controlate în prezent de către suporterii de independență, vor fi complet înconjurate.

Operațiunea militară lansata de Kiev, în partea de sud-est a Ucrainei, a inceput de la mijlocul lunii aprilie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), atunci când Regiunile Luhansk și Donetsk au refuzat să recunoască legitimitatea noului guvern. Luptele s-au intensificat, după ce Regiunile Donetsk și Luhansk s-au proclamat republici populare independente. Sute de persoane, inclusiv civili, au murit în ambele regiuni, în ultimele luni.

Rusia a cerut, în mod repetat, autorităților de la Kiev, sa opreasca vărsarea de sânge în regiune.