STIRI Gaza | Franta face apel la incetarea imediata a focului

Autoritățile franceze au facut apel la incetarea imediată a focului în Orientul Mijlociu, conform unei declarații recente apartinand ministrului Afacerilor Externe, Laurent Fabius.

“Ofensiva israeliană în Gaza a fost reluată. Sprijinind numeroase declarații internaționale privind această problemă, Franța solicită extinderea imediată a pauzei umanitare, o încetare reala a focului și începerea negocierilor”, a spus Fabius în comunicat.

“Oricare ar fi motivele, nimic nu poate justifica continuarea vărsarii de sânge, distrugerea și moartea”, a subliniat ministrul francez de externe.

Sâmbătă, Cabinetul de Securitate israelian, la cererea ONU, a prelungit, până duminică seara, o pauză umanitară în Gaza, care a început sâmbătă dimineața (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Încetarea focului a fost, ulterior, anulata de Hamas, care a refuzat-o.

Duminica devreme, Israel a reluat funcționarea sa militară, ocazionata de atacurile cu rachete ale militanților palestinieni. Hamas, apoi, a fost de acord cu un nou armistițiu de 24 de ore, cu armata israeliană.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.