STIRI Ucraina | Rusia si SUA discuta telefonic situatia si ajung la un consens

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul american de stat John Kerry, într-o conversație telefonică, care a avut loc ieri, au fost de acord cu privire la importanța asigurării unei încetări rapide a focului în estul Ucrainei.

Lavrov a declarat că: “Rusia a invitat observatorii OSCE la punctele de control de la frontiera Gukovo și Donețk, la granița cu Ucraina, și se așteaptă ca ele sa ajunga fara întârziere”, a spus ministerul.

“El i-a cerut lui John Kerry să-si instruiască subordonații, astfel incat să nu împiedice activitatea OSCE in zona”.

Lavrov și Kerry au cazut de acord că, în ciuda tuturor diferențelor în abordările lor privind soluționarea conflictului din Ucraina, este vital să aiba loc o încetare imediata a focului și sa se lanseze discuții între părțile aflate în conflict, conform cu acordurile de la Geneva, semnate de Rusia, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Ucraina in 17 aprilie 2014.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.