STIRI Marea Britanie | Crestinii irakieni demonstreaza in fata Parlamentului

În urma rapoartelor privind amenințările împotriva creștinilor din orașul irakian de nord Mosul, care au dus la fuga lor dintr-un oraș cu o prezență creștină continua pentru mai mult de 1600 de ani; comunitatea crestina irakiana din Marea Britanie a organizat o demonstrație în fata Parlamentului, in urma cu doua zile.

Dintre liderii comunitatii au fost IPS Arhiepiscop Mar Atanasie Touma, vicar patriarhal siriac ortodox pentru Regatul Unit; Mgr. Nizar Semaan, Biserica Romano-Caldeana și Arhidiaconul Yonan Yonan, al Bisericii Asiriene de Rasarit.

Alaturi de acestia s-au aflat clerici ai mai multor biserici, inclusiv unii lideri musulmani nerăbdători să fie solidari cu frații lor suferinzi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.