STIRI Bulgaria | Mormant medieval al unui “vampir”, descoperit in Vratsa

Un mormant medieval, apartinand unui barbat, a fost găsit în timpul unei săpături arheologice, în apropierea orasului de nord-vest al Bulgariei, Vratsa, conform unui raport al Radioului Național bulgar.

Bărbatul a fost îngropat lângă trecatoarea Vratsata, în mod creștin, dar cu o piatră mare pe partea stângă a pieptului, pe locul inimii, a spus Nartsis Torbov, unul dintre arheologii sit-ului.

Potrivit colegei acestuia, Aleksandra Petrova, pozitionarea unei pietre pe piept a reprezentat o tradiție medievală de protejare împotriva transformării în vampir sau zombie.

Torbov a presupus că modul de înmormântare sugerează ca persoana decedată a fost o persoană rea și oamenii s-au temut de ea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.