STIRI Ortodoxie | Biserici mobile in Cercul Arctic

Două biserici militare mobile vor fi aduse de trenuri in Cercul Arctic, acolo unde vor fi implementate bazele armatei rusesti, a raportat șeful serviciului de presă al Districtului Militar de Est, colonelul Alexander Gordeev, pentru RIA-Novosti.

“Două biserici vor fi ridicate pe Capul Schmidt și Wrangel Island. O astfel de decizie a fost luată în urma unei vizite de lucru în regiunea armată, a generalui Arkadi Bakhin, prim-viceministru al Apărării Federației Ruse”, a spus Gordeev.

În momentul de față, două containere de 40 de tone, cu bisericile, au sosit cu trenul, din partea de vest a Rusiei, in Port Vanino (teritoriul Khabarovsk).

Bisericile vor fi ridicate în luna septembrie. În ultimii ani, Rusia a început în mod activ dezvoltarea teritoriilor sale din nord, inclusiv a producției de hidrocarburi, precum și dezvoltarea rutei Marii Nordului, care din ce in ce mai mult să devină o alternativă pentru rutele tradiționale din Europa în Asia.

Un complex de măsuri, inclusiv cele cu caracter militar, sunt destinate apărarii intereselor Rusiei în Arctica, având în vedere atenția sporită acordata regiunii de către țările membre NATO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.