STIRI Ortodoxie | Biserica Rusa restaureaza Ziua Treziei, impotriva alcoolului si drogurilor

In ziua 25 iulie 2014, membrii Sfântului Sinod din Rusia, au hotarat cu privire la măsurile de promovare a luptei împotriva alcoolului și a amenințarii drogurilor.

Sinodul a adoptat “Concepția Bisericii Ortodoxe Ruse de aprobare a sobrietatii si prevenire a alcoolismului” și a aprobat, pentru uzul liturgic, rugaciunea “pentru cei suferinzi de pe urma băuturii sau a dependentei de droguri”.

Sfântul Sinod a restaurat, de asemenea, celebrarea anuală a treziei, pe 11 septembrie (29 august), în ziua de sărbătoare a Tăierii Capului Sfantului Ioan Botezătorul, și a recomandat ca, la acea data, episcopii și clerul sa dedice importanță acestui subiect, in predici; sa faca rugaciuni speciale; sa colaboreze pe cat posibil cu organizațiile guvernamentale și non-guvernamentale, pentru promovarea și desfășurarea de activități menite să mențină un stil de viață sobru.

Prima zi dedicata sobrietatii a fost stabilită de către Sfântul Sinod în 1913, iar în 1914 s-a decis să se pastreze in fiecare an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.