Tuesday 29 july 2014

STIRI arheologie si stiinta | Cercetatorii elvetieni cauta un sat preistoric grecesc

Cea mai mare barca solara din lume, catamaranul PlanetSolar, este pregatita să se angajeze într-o misiune greceasca de descoperire a unuia dintre cele mai vechi situri locuite de om în Europa.

Începând din data de 11 august, o echipă de oameni de știință elvețieni și greci va căuta o “țară preistorica”, în peninsula de sud-est Peloponez, conform cercetatorului de la Universitatea din Geneva, Julien Beck, pentru AFP.

Misiunea de o lună, organizată în comun cu școala elvețiană de arheologie și ministerul grec al culturii, va cerceta imprejurimile pesterii Franchthi, din Golful Argolic, Grecia, unde primii europenii au trăit între paleolitic și neolitic.

Peștera a fost, în cele din urmă, abandonata, în jurul anul 3000 înainte de Hristos, dar oamenii de stiinta presupun ca locuitorii trebuie să fi construit un sat in apropiere, conform unui raport Greek Reporter.

Nava, construita în Germania și, în prezent, folosita ca laborator plutitor de cercetare marină de catre Universitatea Geneva, a fost lansata pe 31 martie 2010, iar in mai 2012 a devenit primul vehicul electric solar care a ocolit vreodată globul. Aceasta este acoperita, pe o suprafata de peste 500 de metri pătrați, cu panouri solare generatoare, de 93 KW, conectate la cele două motoare electrice, și detine acumulatori cu o greutate de 8,5 tone, litiu-ion, putand atinge viteze de până la 14 noduri.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile