publicat în: Arhivă

STIRI Religie | Papa cere iertare penticostalilor, pentru persecutarea lor de catre catolici

Papa Francisc s-a aflat, ieri, în orașul sudic italian Caserta, pentru o vizită privată in comunitatea penticostală cunoscuta sub numele de Biserica Evanghelică a Reconcilierii. Papa s-a întâlnit, mai intai, cu fondatorul comunității, pastorul Giovanni Traettino.

După ce i-a salutat pe pastor și familia acestuia, Papa Francisc a fost salutat de către cei peste 200 de evanghelici care se aflau in Caserta.

Papa l-a numit pe Rev. Traettino “iubitul meu frate”, comunitatea evanghelică declarandu-se ulterior profund recunoscătoare pentru vizita care ar fi fost de neconceput până in prezent. Mulți evanghelici, a spus el, se roagă zilnic pentru Papa și vad alegerea acestuia ca pe o lucrare a Duhului Sfânt.

Iertarea și reconcilierea au fost temele centrale ale cuvantarii Papei, in mijlocul aplauzelor puternice. Acesta si-a cerut iertare pentru cuvintele și acțiunile catolicilor care i-au persecutat, in trecut, pe penticostali.

Noi, toți, suntem păcătoși, a subliniat Papa, dar noi, toți, trebuie să continuam să mergem cu îndrăzneală alaturi de Domnul nostru. Citând din Epistola Sfantului Pavel către Corinteni, Papa Francisc a vorbit despre diversitatea Trupului lui Hristos, subliniind că diversitatea se implineste cu unitatea, prin acțiunea Duhului Sfânt.