STIRI Siria | Rusia a invitat 100 de copii sirieni in vacanta, pentru a-i face sa uite de greutati

O sută de copii din adăposturile ortodoxe din Damasc, ale Manastirii Sfanta Tecla, din satul creștin Maaloula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), au sosit ieri la Moscova, pentru o vacanță de două săptămâni într-una din taberele de agrement ale Rusiei, conform declaratiilor organizatorilor proiectului, pentru RIA Novosti.

Vladimir Yakunin, șeful consiliului de supraveghere al Centrului Slavei Nationale, a spus ca speră ca toti copiii “sa fie capabili sa isi distraga atenția de la evenimentele oribile care au căzut asupra lor”.

Copiii se intalnesc si cu Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, intr-un tur în jurul Moscovei, participand la proiecte și facand sport.

Centrul, împreună cu fundatia Andrei Pervozvanny, a mai aranjat deja vacanțe pentru copiii din punctele fierbinți, în trecut – aducand aproximativ 540 de copii din Kosovo și Metohija, în urmă cu 10 ani.

Numărul copiilor sirieni care trăiesc în sărăcie, a ajuns la 6,6 milioane in iunie 2014, conform UNICEF.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.