STIRI Ucraina | Moscova spera ca guvernele occidentale nu vor mai cenzura mass-media

Moscova și-a exprimat speranța că guvernele occidentale vor susține libertatea de exprimare și vor evita cenzurarea mass-mediei, in ce priveste criza din Ucraina, a declarat, ieri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

“Să sperăm că partenerii noștri occidentali vor respecta principiile informarii gratuite și accesului la aceasta”, a declarat Lavrov, adăugând că Rusia este îngrijorată de încercarea Regatului Unit de a impune restricții privind emisiunile în limba engleză ale Canalului RT rusesc, și vede în aceasta mișcare o “cenzura absolut strigătoare la cer”.

“Sper că guvernul Regatului Unit, sau oricare altă țară, se va opri rapid sa amestece mass-media în jocurile politice, fortand-o sa servească scopurilor pe termen scurt ale unui guvern”, a spus Lavrov, citat de Ria Novosti.

Adresându-se jurnaliștilor, diplomatul de top din Rusia a promis să continue in “stabilirea faptelor” si și-a exprimat speranța că “aceste fapte nu vor fi cenzurate”. Lavrov a menționat că un raport al BBC a fost recent șters de pe site-ul companiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.