STIRI Ortodoxie Rusia | Cei mai multi dintre rusi cred ca tara are nevoie de Ortodoxie

Trei sferturi din cetățenii ruși cred că Rusia are nevoie de Ortodoxie, conform unui sondaj al serviciului sociologic și Fundatiei de Opinie Publica Sreda, ale cărui rezultate au fost obținute de către Interfax, pe 28 iulie, in Ziua Increstinarii Rusiei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

74% dintre cetățenii ruși au fost de acord cu afirmația că Rusia are nevoie de Ortodoxie. 7% nu sunt de acord cu această afirmație, iar 19% sunt de acord, în unele aspecte, și nu sunt de acord in altele, au spus sociologii.

Faptul că nu a existat nici macar un singur respondent care sa refuze să răspundă la această întrebare, este notabil, au spus sociologii.

Această poziție este împărtășită în mare parte de către credincioșii ortodocși. Punctul de vedere opus este susținut, în mare parte, de către cei care nu cred în Dumnezeu.

Este curios faptul că, printre islamisti, doar 1% nu sunt de acord cu afirmația că Rusia are nevoie de Ortodoxie, 33% sunt de acord cu unele aspecte și nu sunt de acord cu altele, iar restul de 65% sunt de acord, au mai spus sociologii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.