STIRI Ucraina | Sediul Episcopiei Gorlovka, sub tirul armatei ucrainene

Centrul Gorlovka s-a aflat din nou sub tirul artileriei ucrainene, luni, la ora 10 dimineata, chiar in ziua Increstinarii Rusiei, o bomba explodand la sediul conducerii eparhiale, a declarat Episcopia de Gorlovka.

“Nici unul dintre angajați nu a fost rănit: atacul a avut loc în timpul slujbei, toată lumea aflandu-se in interiorul catedralei. A fost un miracol ca un paznic, care se afla într-o clădire de utilitate, alăturata, a supraviețuit”, a mai spus episcopia.

Pe o stradă vecină, un om a murit, după ce i-a fost rupt piciorul.

La sediul autorității eparhiale, scările exterioare și fațada clădirii principale și o conductă de gaz în aer liber au fost avariate, ferestrele au fost sparte la unele dintre clădiri, iar gardul verde a fost distrus.

Exploziile bombelor au deteriorat clădirile cu cinci etaje din jur, una dintre acestea fiind incendiata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.