STIRI Irak | Franta sare in ajutorul crestinilor: declaratie comuna a Ministrilor de Externe si Interne

Ieri, la Paris, Ministrul de Externe, Laurent Fabius (foto), și Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, au emis o declarație comună, cu privire la situația creștinilor din Orient, în special din Irak, din care citam:

“Situația creștinilor din Orient este, din păcate, dramatica. Ultimatumul împotriva acestor comunități din Mosul, al ISIS, este cel mai recent exemplu tragic al amenințarii teribile pe care o reprezinta grupurile jihadiste din Irak, dar si din Siria și din alte parti, împotriva acestor populații istorice, parte integrantă a acestor regiuni.

Franța este revoltata de aceste abuzuri, condamnandu-le în termenii cei mai fermi. Noi venim in ajutorul celor deplasati de Statul Islamic și care au fugit în Kurdistan.

Suntem gata, dacă ei doresc, sa le oferim domiciliu pe teritoriul nostru, în materie de azil. Am oferit un ajutor umanitar de exceptie pentru asistența lor.

Franța va continua să mobilizeze, în zilele următoare, comunitatea internațională, pentru protejarea acestor populații, ele reprezentand o condiție pentru ca stabilitatea regiunii sa fie asigurată. Suntem în contact permanent cu autoritățile locale și naționale, pentru a ne asigura că totul este pus în aplicare, pentru a le asigura protecția.

Laurent Fabius și Bernard Cazeneuve, in scurt timp, se vor afla langa reprezentanții comunităților creștine din Irak in Franta”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.