STIRI Meteora Grecia | Festivalul de alpinism Petzl Roc Trip, anulat. Comunitatea monahala, acuzata

Mai mult de 1.000 de alpiniști, jurnaliști și turiștii vor fi dezamăgiți, in acest an, după ce Consiliul Central de Arheologie din Grecia (KAS) a interzis un festival de alpinism care trebuia sa aiba loc pe formațiunile de rocă din Meteora, in Grecia Centrală.

Concursul anual de alpinism, cunoscut sub numele de Petzl Roc Trip, era programat să aibă loc in perioada 29 septembrie- 3 octombrie2014. Potrivit KAS, organizatorii evenimentului nu ar fi prezentat toate detaliile necesare privind rutele de alpinism și activitățile paralele, care ar fi urmat să aibă loc în timpul festivalului.

Cu toate acestea, ei au negat acuzatia formulata la adresa comunitatii monahale din Meteora, ca ar fi in vreun fel implicată în decizia finală.

Partidul politic grec To Potami a criticat decizia Consiliului. De fapt, doi membri ai acestui partid au programat sa escaladeze stâncile Meteora, intr-o mișcare simbolica critica împotriva deciziei Consiliului, conform Greek Report.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.