STIRI Irak – Siria | Franta isi deschide larg portile si da o lectie celorlalte state! Bun venit, crestinilor!

Franța declara la nivel oficial că este gata să le ureze bun venit creștinilor din nordul Irakului, care au fost obligati de către extremiștii islamisti care au pus stapanire pe regiune, sa se convertească la Islam, să plătească un impozit religios sau sa se confrunte cu moartea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Guvernul francez le oferă deja ajutor persoanelor strămutate care au fugit in regiunea kurdă din Irak, pentru a scăpa de amenințările din partea Statului Islamic, cunoscut anterior ca Statul Islamic al Irakului și Levantului (ISIL).

Insurgenții Statului Islamic au confiscat zone mari de teren in nordul Irakului, luna trecută, fapt care a determinat sute de familii creștine din Mosul să fugă din orașul care i-a găzduit pe reprezentantii acestei credinte din primii sai ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.